Freiherr Gideon Von Redwitz

Freiherr Gideon von Redwitz
Freiherr Gideon von Redwitz (7/9-33 – 13/3-10)

Vi lärde känna denne enormt karismatiske man i samband med att vi sökte Konnis härkomst och för oss okända linjer.

Vid den tidpunkten (-06) var han redan mycket sjuk och hade svårt att prata periodvis eftersom han led av kraftig hosta. Då han efter en stund förstod vad jag egentligen ville och att vi hade en avkomma efter hans uppfödning slutade han plötsligt hosta och vi pratades vid telefonledes i 2 timmar!

Han var en levande uppslagsbok när det gällde strävhår och kunde allt om alla, både människor och hundar. Utan att ens ha varit utanför dörren på länge kunde han provresultat från alla tillfällen.

Hans kunskaper om alla tyska linjer var otroliga och kunde de långt tillbaka, i huvudet!

Sitt ”fina” ursprung till trots ( tyskar är titelbögar!) var han ödmjuk. Även om han kysste på hand när man träffades var han som alla andra.

Han hann tyvärr aldrig med en sista kull där vi ville ha en valp ifrån. Men som Gideon sa då vi beklagade oss över att vi inte hade en ”riktig” Wildbarren; ”Det har ni ju redan!” När vi startade på prov i Tyskland fanns han alltid i bakgrunden sittandes i bilen och kom med goda råd.

Gideon började med sin uppfödning för 40 år sedan och födde upp 3 alfabeten av kullar, inte så ovanligt idag kanske när många uppfödare nästan har gjort samma sak, men han hade kanske 1 kull i taget.

”vom Wildbarren” är ett vida känt begrepp i den tyska (och internationella) strävhårsvärlden och mycket aktad. Hundarna är kända för sina jaktliga egenskaper. Otroliga allroundhundar med en stor bredd.

Både kenneln och han själv har fått otaliga priser, han har varit ordförande för både VDD och var med och startade världsförbundet, där han också varit ordförande.

Yak vom Wildbarren
Yak vom Wildbarren

Hans kanske mest kända hund är Yak vom Wildbarren (Sultan vom Richthof – Ronnie vom Wildbarren).

Yak kan man hitta i princip varje tysks stamtavla minst 1 gång!

Den dagen vi blev uppringda av Ax`s uppfödare Frieder och fick meddelandet att han hade gått bort kvällen innan blev en tung dag.

Men vi, som flera andra, ska göra vårt bästa för att föra hans livsverk vidare!

Uppfödning av strävhårig vorsteh med tyska linjer